آنژیوگرافی

بخش آنژیوگرافی در طبقه همکف بصورت  دو واحد مجزا   که شامل بخش انژیوگرافی عمومی- محیطی (مجهز به دستگاه آنژیوگرافی ساخت کمپانی فیلیپس)  و نیز آنژیوگرافی قلبی (مجهز به دستگاه آنژیوگرافی ساخت کمپانی زیمنس) می باشد و  دارای فضایی بعنوان ریکاوری بیماران و نیز اتاق آمادگی بیمار می باشد.

در این مرکز تلاش بر آن بوده است که جهت انجام امور تشخیصی و درمانی  از به روزترین تجهیزات تصویربرداری و نیز بهترین تجهیزات مصرفی استفاده شود .

آنژیوگرافی یکی از تکنینک های  پیشرفته ی تصویربرداری است که ازنظر لغوی از ترکیب Angion به معنای رگ ( Vessel) و Graphy (ثبت  کردن) تشکیل شده است و جهت مشاهده  قسمت های مختلف بدن مانند : عروق  قلبی – عروق مغزی – عروق محیطی  ، حفرات قلبی و … استفاده می شود.جهت اقدامات  تشخیصی و درمانی در بخش آنژیوگرافی از تجهیزاتی مانند   کتتر – شیت و…  با نظر پزشک استفاده می شود .

جهت انجام آنژیوگرافی  و یا کار های درمانی  معمولا از  وسیله ایی  به نام شیت استفاده می شود که پس از قرار گرفتن در عروق,از این  وسیله بعنوان رابطی جهت دسترسی از خازج از فضای بدن به درون عروق و دیگر حفره ها استفاده می شود  .

ساختار دستگاه آنژیوگرافی به این نحو ا ست که تیوب تولید کننده اشعه ایکس و Detector (بعنوان گیرنده ی اشعه ی ایکس  ) بر روی یک بازوی C-Shape  به صورتی که تیوب در بازوی پایینی و دیتکتور در بازوی بالایی قرار می گیرد .

پس از تابش  اشعه ی ایکس و عبور از ارگان مورد نظر به دتکتور رسیده و تصویر تشکیل می شود که در این روش به منظور افزایش کنتراست و مشاهده بهتر و اختصاصی تر ارگان مورد نظر از تزریق ماده حاجب درون آن استفاده می شود .

از جمله موارد  قابل انجام در بخش آنژیوگرافی محیطی :

از جمله موارد  قابل انجام در بخش آنژیوگرافی قلبی:

سوالات متداول در خصوص آنژیوگرافی

به طور کلی آنژیوگرافی آزمون مداخله ای می باشد و در تمامی آزمون های مداخله ای امکان خطر برای بیمار وجود دارد . در امور درمانی  و در مقایسه با اعمال جراحی معمولا با توجه به اینکه در آنژیوگرافی از طریق رگ کتتر و یا دیگر وسایل ظریفی پزشکی  وارد بدن می شود  می توان گغت عوارض  جانبی کمتری دارد  در صورت مساعد بودن وضعیت بیمار پس ازمدت زمان کوتاهی بیمار ترخیص می گردد . به همین دلیل آنژیوگرافی در تشخیص و درمان بیماران می تواند به بیمار کمک کننده باشد .

با توجه به خطرات اشعه ایکس بر روی جنین تصمیم گیری در موارد اضطراری بر عهده پزشک معالج می باشد.

 با توجه به تکنیک های موجود در انجام  امور تشخیصی, بیمار می تواند بعد از حدود شش ساعت با نظر پزشک  ترخیص گردد ولی بسته به شرایط بیمار  و نوع کار انجام شده, در صورتی که احتیاج به مراقبت داشته باشد معمولا 24 ساعت در بیمارستان تحت نظر قرار می گیرد.

نحوه ی انجام MRI رنگی مشابه انجام ام آر آی های معمولی  است با این تفاوت که داروی حاوی گادولونیم به بیمار تزریق و سپس ام آر آی  انجام میشود که  به تشخیص بیشتر کمک می کند.

در ام آر آی های عمومی اغلب آمادگی خاصی نیاز نیست ولی در ام آر آی های تخصصی و رنگی آمادگی هایی شامل ناشتا بودن ، قطع کردن بعضی داروها و … وجود دارد که به صورت کتبی و شفاهی از طریق پرسنل پذیرش یا پرستار ام آر آی به بیمار یا همراه بیمار توضیح داده می شود.