MRI

MRI  مخفف عبارت Magnetic Resonance Imaging(تصویر برداری تشدید مغناطیسی) است . درMRIاز تغییرات میدان مغناطیسی جهت تصویربرداری استفاده میشود و روش کار به این صورت است که بیمار به سمت تونل دستگاه هدایت می شود و اتمهای (پرتون های) بدن تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار میگیرند ، سپس امواج رادیویی به بدن تابانده شده و حرکت چرخش اتمها را تحت تاثیر قرار میدهد سپس امواج رادیویی قطع می شود و  طی پروسه های مختلف تصویربرداری انجام می پذیرد.(سیگنال دریافت میشود)

MRI  یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری پزشکی است که میتوان از طریق آن تصاویر بافت های درون بدن  را به دقت مشاهده کرد  و مشکلات و بیماریها را تشخیص داد. در تصویربرداری برداری به طور معمول از اشعه ایکس استفاده می شود که اگر از حد مشخص بیشتر باشد خطرناک است ولی در MRI  از اشعه ایکس استفاده نمیشود بنابراین روشی ایمن تر است.

MRI با استفاده از یک میدان مغناطیسی پرقدرت کار میکند  ودر صورتی که برخی اشیا فلزی در این میدان قرار گیرند حرکت کرده و می تواند باعث آسیب به بیمار شوند بنابراین باید قبل از وارد شدن به اتاق MRI  تمام وسایل فلزی خود را  از قبیل ساعت  جواهرات، قسمت هایی از لباس و …  جداکرده باشیم.

دستگاه های MRI بر اساس شرکت تولید کننده و قدرت میدان نامگذاری می شوند و غالبا دارای قدرت میدان های5/ ، 1 ، 1.5 و 3 تسلا هستند در این بیمارستان دستگاه زیمنس 3 تسلا(SIEMENS MAGNETOM SKYRA 3T) نصب و بهره برداری شده است و قابلیت انجام تمام درخواست های عمومی و اختصاصی شامل ام ار ای از :

* بخش MRI بصورت 24 ساعته و پذیرش در روز های غیر تعطیل از ساعت 7:30 صبح الی19  فعال مبیاشد.

سوالات متداول در خصوص MRI

بر اساس تحقیقات در تمامی مراکز علمی دنیا در محدوده تشخیصی آسیب خاصی تا الان گزارش نشده است ، ولی توصیه میشود که از انجام آن در موارد غیر ضروری خودداری شود.

بیمارانی که دستگا های حیاتی الکترونیکی مثل پیس میکرقلب (Cardiac pacemaker) دارند  به دلیل قرار گرفتن در میدان مغناطیسی در اتاق ام آر آی  دچار اختلال در کار کرد می گردد که باید حتما با پزشک قلب مشاوره گردد و نیز افرادی که دارای حلزون کاشتی گوش  ، پروتز  ، ترکش  یا هرگونه شی فلزی غیر سازگار  با  ام ار ای می باشند  , حتما باید به پزشک درخواست دهنده و نیز کارشناس مربوطه در بخش ام ار ای اطلاع دهند تا در معرض خطر قرار نگیرند.

بطور کلی توصیه شده تا حد امکان 3ماه اولیه حاملگی MRI انجام نشود و در ماه های بعد با نظر پزشک انجام شود.

نحوه ی انجام MRI رنگی مشابه انجام ام آر آی های معمولی  است با این تفاوت که داروی حاوی گادولونیم به بیمار تزریق و سپس ام آر آی  انجام میشود که  به تشخیص بیشتر کمک می کند.

در ام آر آی های عمومی اغلب آمادگی خاصی نیاز نیست ولی در ام آر آی های تخصصی و رنگی آمادگی هایی شامل ناشتا بودن ، قطع کردن بعضی داروها و … وجود دارد که به صورت کتبی و شفاهی از طریق پرسنل پذیرش یا پرستار ام آر آی به بیمار یا همراه بیمار توضیح داده می شود.