فرایند ترخیص بیمار
ترخیص فرآیندی است که در آن تصمیم گرفته میشود که بیمار به آرامی از یک سطح از مراقبت به سطح دیگری منتقل شود. تنها پزشک صلاحیت ترخیص بیمار از بیمارستان را دارد اما در واقع برنامهریزی ترخیص میتواند توسط یک پرستار ، مدیر مددکاری اجتماعی یا سایر افراد تکمیل شود.
ترخیص فرآیندی است که در آن تصمیم گرفته میشود که بیمار به آرامی از یک سطح از مراقبت به سطح دیگری منتقل شود. تنها پزشک صلاحیت ترخیص بیمار از بیمارستان را دارد اما در واقع برنامهریزی ترخیص میتواند توسط یک پرستار ، مدیر مددکاری اجتماعی یا سایر افراد تکمیل شود. بهخصوص در موارد پیچیدهتر، برنامه ترخیص توسط یک تیم انجام می گیرد.برنامهریزی ترخیص نیازهای بیمار را بعد از ترخیص از بیمارستان در نظر میگیرد و ممکن است خدمات متعدد مانند مراقبتهای پرستاری، فیزیوتراپی و … داخل منزل را هم شامل شود. به طور کلی، اصول برنامه ترخیص عبارت است از:
- صحبت با بیمار یا نماینده او
- برنامهریزی برای بازگشت به خانه و یا انتقال به مرکز مراقبتی دیگر
- تعیین این که آیا بیمار به آموزشهای پرستاری یا مراقبتهای دیگر نیاز دارد؟
- معرفی به مؤسسات مراقبت در منزل و سازمانهای حمایتی
- برنامهریزی برای پیگیریها و ملاقاتهای بعدی
صحبت در مورد شرایط و وضعیت بیمار با خانواده توسط پزشک هم قبل و هم بعد از بستری شدن نیاز است. جزئیات انواع مراقبتهای مورد نیاز و این که فرد بیمار به خانه و یا مراکز درمانی دیگر منتقل شود ، فعالیتهای کمک کننده به بیمار، اطلاعات دارویی و رژیم غذایی، تجهیزات اضافی مورد نیاز از قبیل: ویلچر، کپسول اکسیژن و … ، حمل و نقل بیمار و خدمات مراقبتی بعد از مرخص شدن در راستای فرآیند برنامهریزی ترخیص قرار دارند.
فرایند ترخیص بیمار
- صدور دستور ترخیص توسط پزشک معالج
- تکمیل پرونده توسط منشی بخش
- ترخیص بیمار در سیستم کامپیوتری توسط پرستار
- ارسال پرونده به واحدرسیدگی و استخراج صورتحساب
- فراخوانده شدن همراه بیمار توسط منشی بخش برای گرفتن صورتحساب
- واریز فیش بانکی در شعبه مستقردر بیمارستان
- تحویل فیش بانکی واریز شده به منشی بخش و دریافت برگ خروج بیمار از منشی بخش
- خروج بیمار از بیمارستان با هماهنگی واحد انتظامات