آمادگی لازم قبل از انجام عمل آنژیوگرافی
- روز عمل ابتدا جهت انجام امور پذیرش رأس ساعت 6:45 صبح با در دست داشتن برگ پذیرش به قسمت اورژانس طبقه اول مراجعه فرمایید. عدم مراجعه به معنای انصراف از عمل میباشد. حضور شخص بیمار الزامیست.
- بیمار بایستی روز قبل از عمل 8 عدد قرص پلاویکس یا زیلت را از داروخانه تهیه نماید و دو عدد از آن را شب قبل از عمل و دو عدد آن را صبح عمل با آّب کم مصرف نماید. چهار عدد قرص را نیز روز عمل همراه داشته باشد.
- بیمار بایستی جهت انجام عمل، اقدام به تهیه پک آنژیوگرافی ازداروخانه واقع در طبقه اول نماید و پس از دریافت رسید، کپی آن را روز عمل تحویل پذیرش بخش آنژیوگرافی نماید.
****خرید دمپایی نو برای اتاق عمل الزامیست (بوفه بیمارستان).
- بیمار از 12 شب قبل از عمل باید ناشتا باشد (چیزی نخورد).
- در صورت مصرف قرص قند، بیمار بایستی یک روز قبل از عمل آن را قطع نماید و در صورت استفاده از انسولین، روز عمل قطع گردد.(منشی یا پرستار را در جریان بگذارید)
- در صورت مصرف قرصهای وارفارین، آکسابین یا زالربان، بایستی سه روز قبل از عمل آن را قطع نمایید (منشی یا پرستار را در جریان بگذارید).
- روز قبل از عمل، حمام رفته و موهای زائد هر دو دست (از مچ تا آرنج)، کشاله ران و زیر بغل را بتراشید.
مدارک مورد نیاز روز عمل
- آزمایش، نوارقلب، اکو، نامه دکتر و در صورت داشتن عمل قبلی (آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی (بالن)، عمل باز قلب) شرح عمل را همراه داشته باشید.
- آزمایشات با تاریخ کمتر از یک ماه از روز عمل قابل قبول می باشند
- لیست آزمایشات: CBC-BUN-CR-NA-K-FBS-PT-PTT-INR-HIV-HCV-HBS
- نوار قلب با تاریخ کمتر از یک هفته از روز عمل قابل قبول می باشند.
تذکر مهم: در صورت ناقص بودن مدارک، عمل کنسل می گردد.
لطفا قبل از انجام کولونوسکوپی به نکات زیر دقت فرمایید
- در روز مراجعه برای انجام کولونوسکوپی کلیه مدارک پزشکی قبلی خود اعم از کولونوسکوپی، آزمایشات و کلیه داروهای خود را به همراه داشته باشید.
- به همراه داشتن دفترچه بیمه با مهر پزشک خانواده و برگه درخواست انجام کولونوسکوپی در روز مراجعه الزامی است.
- در صورتی که عمل برداشتن پولیپ،بستن واریس، بالون زدن، گذاشتن پگ و نمونه برداری انجام شود همراه بیمار بایستی از بستگان درجه اول و مرد باشد.
- در صورتیکه ابتلا به قند خون، فشار خون، بیماری قلبی، ریوی، بارداری و یا مصرف آسپیرین، وارفارین، کلگزان، هپارین، پلاویکس، حتما کادر درمان را در هنگام گرفتن نوبت در جریان بگذارید.
- از 5 روز قبل از انجام کولونوسکوپی داروهای مسکن (ایبوبروفن، دیکلوفناک)، آهن، بیسموت و یا سولفات باریوم قطع گردد.
- لطفا مسئول بخش را از هرگونه حساسیت دارویی، سابقه عمل جراحی قبلی شکم، معده و روده اطلاع دهید.
- انجام آزمایشات هموگلوبین، پلاکت،PT، PTT، INR حداکثر یک هفته قبل از روز مراجعه برای بیماران کبدی، بیماران با سابقه مصرف داروهای ضد انعقاد، بیماران دچار خونریزی گوارشی، بیماران نیازمند به نمونه گیری الزامی است.
- لطفا بیماران دیابتی داروهای کاهنده قند خون را با هماهنگی پزشک معالج مصرف کنند.
- یادتان باشد همه بیمارانی که برای انجام کولونوسکوپی مراجعه می کنند مانند شما بیمار هستند، غذا نخورده اند، ضعف دارند، فرزند کوچک دارند، و صدها دلیل دیگر، لطفا تقاضای انجام کولونوسکوپی خارج از نوبت را نداشته باشید.
- به دلایل بسیار زیاد مانند آماده نبودن بیمار و داشتن پولیپ و زمان لازم برای ضد عفونی کردن دستگاه مدت زمان انجام کولونوسکوپی را نمی توان به طور دقیق پیش بینی کرد و امکان طولانی شدن زمان انتظار تا ساعت 14 بعد از ظهر می باشد.لذا رعایت قوانین و انجام کار مستلزم همکاری شما همراهان گرامی می باشد.
- در صورتیکه بیماریهایی از قبیل هپاتیت یا ایدزمبتلا هستید حتما پیش از انجام آندوسکوپی این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.
- قبل از استفاده از داروهای آمادگی و بعد از هر احابت مزاج اطراف ناحیه مقعد را با وازلین و یا پماد ویتامین A + D چرب کنید تا التهاب ناحیه مقعد به حداقل برسد.
- لطفا روز قبل از مراجعه استحمام نمایید و اطراف ناحیه مقعد را بتراشید.+
- در روز مراجعه برای انجام کولونوسکوپی خانم ها از لوازم آرایش و لاک ناخن استفاده نشود.
- در حین آمادگی لطفا پیاده روی فراوان داشته باشید.
- از 24 ساعت قبل کولونوسکوپی باید از رژیم مایعات صاف شده روشن و بدون تفاله استفاده شود، بیمار فقط می تواند مایعات بی رنگ مانند آب آناناس بدون پالپ، ژله آلوئه ورا و شربت آبلیمو و چای کمرنگ و نبات و عرقیات ( البته به جزء بیماران دیابتی) استفاده کرد.
- از 24 ساعت قبل از مراجعه از خوردن غذای سفت مثل گوشت، نان، برنج، آش، سوپ خودداری شود. (خوردن خاکشیر ممنوع است.)
- در صورت داشتن شرایمناسب روز قبل از انجام پروسیجر بیماران دیالیزی، دیالیز شوند و آزمایشات Bun, Cr, K را بعد از دیالیز به همراه داشته باشند.
- توجه فرمایید داروهای آمادگی کولونوسکوپی از صبح روز قبل از مراجعه شروع به مصرف نمایید.
- پودر پیدرولاکس، قرص بیزاکودیل،قرص دایمتیکون ، قرص اندانسترون و شربت سناگراف یا سناگل.
- روش مصرف پودر پیدرولاکس: بیمار باید 6 بسته پودر پیدرولاکس از داروخانه تهیه کند. یک بسته را در یک لیتر آب حل کرده و هر ربع ساعت یک لیوان را میل نمایید. ( 5 بسته دیگر نیز به همین روش خورده شود.)
- روش مصرف شربت سناگراف: بیمار میباید 3 عدد شربت را از داروخانه تهیه کند. هر بسته شربت شامل یک عدد پودر و یک شربت می باشد، که بیمار بایستی پودر را در شربت حل کند و در روز قبل از مراجعه در سه وعده صبح و ظهر و شب به صورت یکجا میل نمایید.
- روش مصرف قرص بیزاکودیل: هر 4 ساعت دو عدد قرص بیزاکودیل همراه با آب میل شود.
- روش مصرف قرص دایمتیکون: هر 6ساعت دو عدد قرص دایمتیکون جویده شود.
- در صورت داشتن تهوع یک بسته قرص اندانسترون تهیه نمایید و هر 8 ساعت یک عدد میل نمایید.
- در صورت ضعف مایعات بدون رنگ و شیرین و آب قند استفاده شود.
لطفا به نکات زیر بعد از کولونوسکوپی دقت فرمایید:
- به دلیل جمع شدن باد در روده هنگام کولونوسکوپی بیمار بعد از کولونوسکوپی ممکن است دل درد داشته باشد که با چند بار اجابت مزاج آرام می شود ولی اگر دل درد و خونریزی تا 3 روز بعد از انجام کولونوسکوپی ادامه داشت هیچ چیزی نخورید و به پزشک خود فورا اطلاع دهید.
- هنگام خروج دقت کنید چیزی از وسایل خود مانند دفترچه بیمار و جواب کولونوسکوپی را باقی نگذارید.
- زمان مراجعه بعدی را با پزشک هماهنگ کنید.
- به علت انجام کولونوسکوپی همراه با بیهوشی، پس از کولونوسکوپی به هیچ وجه رانندگی نکنید.
- در صورت داشتن هرگونه سوال با شماره تماس 96 - 07133441095 از ساعت 7 صبح تا 14 بعد از ظهر به جز ایام تعطیل تماس حاصل فرمایید.
- لطفا بیماران از 6 – 8 ساعت قبل از انجام پروسیجر ناشتا باشند.